NATRAG
Foto: Instagram/Nikolina Pišek

U dom dodajte dašak Terrazzo uzorka: U zadnje vrijeme je hit!

Piše Nikolina Živković, nedjelja, 15.5.2022. u 16:30

Terrazzo tehnika dolazi iz Italije, a obožavali su je i arhitekti i dizajneri interijera čak i prije sto godina. Spoj mramora, granita, stakla i kvarca možete pronaći na tekstilu, namještaju, pa čak i nakitu

Ako ste zasitili mramornog uređenja doma, Terrazzo uzorak će vas osvojiti na prvu. Taj vrlo specifični uzorak, točnije tehnika, dolazi inače iz Italije, a 20-ih godina bio je omiljen zbog svoje karakterističnosti. Njega čine dijelovi mramora, granita, stakla i kvarca povezani vezivom te upravo toj kombinaciji može zahvaliti na svom zanimljivom i primjetnom izgledu.

Terazzo u svaki prostor unosi razigranost i svježinu, a zbog izdržljivosti ga vole i brojni arhitekti, zaljubljenici u interijer i uređenje.

Iako se ranije terrazzo uglavnom rezervirao za eksterijer i uređenje balkona i vrta, kroz uređenje domova danas svoju primjenu nalazi i u interijeru i to u raznim prostorijama.

Danas Terrazzo uzorak možemo pronaći na tekstilu, na namještaju, na vazama, stolićima,keramičkim pločicama, tapetama, pa čak i lončanicama i nakitu.

Terrazzo će posebno zanimljivo izgledati u vašim kuhinjama i kupaonicama gdje unosi dozu elegancije, a slaže se i sa ostalim materijalima kao što su kamen, drvo, željezo i brojni drugi trenutno popularni materijali u interijeru.

Donosimo vam nekoliko inspirativnih ideja kako terrazzo uzorak možete uklopiti u interijer:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.